dimecres, 28 de maig de 2014

Pa de pessic

Hola!
No us ha passat mai que un diumenge esteu aborrits a casa, tombats al sofà, sense saber què fer? A mi sí. I sabeu quina és la millor solució? Fer un pa de pessic. Així mates dos ocells d'un tret: marxa aquell aborriment i tens un deliciós berenar per tu, els amics i per tota la família.
A continuació teniu la recepta del típic pa de pessic del yogurt:

Necessitem:

-1 yogurt (si voleu el pa de pessic sense sabor, ha de ser natural)
-3 gots de farina de rebosteria.
-2 gots de sucre.
-1 got d'oli d'oliva o de gira-sol.
-1 sobre de llevat (Royal o Hacendado, que és de Mercadona).
-3 ous (jo els utilitzo mida L).
-Ratlladura de pell de llimona o qualsevol altre cítric (opcional).

IMPORTANT: Les mesures dels gots són del mateix got del yogurt, així que no el llenceu i aprofiteu-lo.

Com fer-ho:

Mesclem tot en un bol fins que no quedi cap grumoll. Amb una mica de mantega untem el motlle en el qual posarem la massa i hi espolvorem una mica de farina per sobre. Posem el motlle al forn, previament encés a 180º, amb la massa a dins. Ho deixem així uns 25 minuts. Arribat aquest temps comprovem si está fet per dins punxant-lo justament al mig. Si el punxó surt net, el traiem del forn. No hem d'oblidar que mentre la massa puja no podem obrir el forn, ja que no pujarà i es quedarà fet un "mazacote".

A més a més:

Li podem afegir a la massa xocolata desfeta per obtenir un pa de pessic de xocolata. Com es fa? Molt fàcil. Posem uns trossos de xocolata (especial per fondre) dins d'un bol amb una mica d'aigua i el posem al microones durant uns minuts (no us passeu, que si no queda amarga).
Un cop que hem tret del forn el pa de pessic i l'hem deixat refredar, el podem obrir per la meitat horitzontalment i li podem afegir melmelada, crema, xocolata... deixeu volar la imaginació!

I aquí acaba la recepta d'aquest pa de pessic que podeu fer Made in home.



Pa de pessic del iogurt amb llàgrimes de xocolata.




Pa de pessic de iogurt de xocolata i aroma de tarongina (azahar).










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

[COCO TEEN BLOG]